Det kan i mange forskellige henseender være en fordel at have helt styr på, hvorledes vejret vil blive, og man får bedst styr på dette ved at finde udbydere af vejrudsigter med mange forskellige informationskilder. Derudover skal man også se det som en fordel, at der er forskellige måder, hvorpå disse informationer fra kilderne benyttes til beregninger til brug i prognoser og forudsigelser. Hos DMI indhentes en hel del forskellige informationer, hvilket også afspejler sig i den mængde af forskellige måder, hvorpå vejrberetningerne bliver formidlet på. På DMI er det muligt at finde ud af, hvorledes vejret vil blive på flere forskellige måder, mens disse også samlet set giver et meget præcist billede på, om man hovedsageligt skal fokusere på at finde regntøjet, eller om man skal få sig smurt ind i solcreme.

Radar, vejkort og satellitter giver godt overblik over vejret

På DMI er det muligt at finde flere forskellige typer af kort, hvorfra man kan holde øje med de forskellige fronter, der skal ind over det område, man bor og/eller opholder sig i. På radaren er det hovedsageligt muligt at observere, hvorledes nedbøren vil udarte sig i henhold til mængde og varigheden heraf. Ydermere er det på radaren også en mulighed at holde øje med, om der vil passere et tordenvejr, hvilket eksempelvis vil medføre, at man bør lave sig nogle justeringer i hjemmet for at komme skader forårsaget af dette uvejr i forkøbet. På DMI er det også muligt at se vejrets prognoser gennem et vejrkort, hvor man kan holde øje med nedbør, type af nedbør, temperatur, luftfugtighed og lufttryk/vind. Derfor kan man med fordel vælge at benytte sig af DMI, såfremt man også har en interesse i at vide flere ting end blot nedbør og temperatur. DMI opdaterer disse vejrkort hver 3. time, hvorved man kan være sikker på, at de er meget præcise og indeholder gode forudsigelser og prognoser for, hvordan vejret vil udarte sig de forskellige steder i Danmark og resten af verden.

Læs også vejrudsigter for at skabe godt overblik – mange services skaber også overblik

Derudover tilbydes der hos DMI også nogle gode, korte og overskuelige vejrudsigter på skrift, der kan danne et godt overblik over, hvorledes vejret vil udarte sig over Danmark samlet, mens der også er vejrudsigter for de forskellige områder i Danmark som eksempelvis en regionaludsigt. Derudover tilbyder DMI også forskellige services i form af eksempelvis varslinger om vind af stormstyrke, kraftigt regnvejr og lignende, således man bedst muligt kan forberede sig på sådanne vejrforhold, hvis ikke man jævnligt har holdt sig ajourført med vejrudsigten. Dernæst skal det også nævnes, at der på DMI er en del forskellige nyheder omkring vejret, mens der også er en hel masse informationer om vejret gennem tiderne gemt i forskellige arkiver. Så DMI byder ikke kun på vejrkort og -udsigter, da der også er noget for de, der interesserer sig for vejr, dertilhørende rekorder, historier osv.